Lähtöselvitysvirkailija

LähtöselvitysvirkailijaLähtöselvitysvirkailijan tehtävänä on saattaa matkustaja matkalle: hän tarkistaa lähtöselvityspisteessä tarvittavan henkilötodistuksen, kuten passin, sekä tarvittavat matkustusasiakirjat, kuten lentoliput. Lisäksi hän tarkistaa ja lähtöselvittää matkustajien matkatavarat sekä huolehtii siitä, että matkustaja ei ole viemässä kiellettyjä esineitä tai aineita turvatarkastukseen. Lisäksi virkailija tekee lähtöselvityksen matkakohteeseen.

Millainen ihminen sopii työhön?

Lähtöselvitystyöhön hakevalla on hyvä olla jonkin verran kokemusta asiakaspalvelutyöstä. Koulutustaustana matkailualalta hankittu koulutus on hyväksi, muttei välttämätön.

Hyvää paineensietokykyä tarvitaan ruuhkatilanteissa. Kiireen keskelläkin on tärkeää palvella asiakasta mahdollisimman hyvin. Kielitaitovaatimuksena on suomen lisäksi ruotsin ja englannin kielen hallinta, muut kielet ovat eduksi.

Tyypillinen työpäivä?

Lähtöselvitysvirkailijan työajat suunnitellaan lentoaikataulujen mukaan. Työvuoron pituus vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon päivälle sattuu lentoja.

Lähtöselvitysvirkailijat työskentelevät myös porttivirkailijoina. Porttivirkailijat huolehtivat matkustajien siirtymisestä lähtöportilta koneeseen. He hoitavat kuulutukset portilla, tarkistavat henkilötodistukset ja boarding-passit koneeseen siirtymisvaiheessa sekä kommunikoivat lentokoneen miehistön kanssa: porttivirkailija saa muun muassa tiedon, kun kone on valmis boardaukseen. Porttivirkailija myös avustaa apua tarvitsevat matkustajat koneeseen. Lopuksi porttivirkailija ilmoittaa koneen miehistölle, kun kaikki matkustajat ovat siirtyneet koneeseen.