KESÄREKRY NYT AUKI!

Haemme turvatarkastajia
Helsinki-Vantaalle

Testaa, olisiko sinusta tehtävään!

Testiin

Tutustu työtehtäviimme

Oletko kiinnostunut työskentelemään monipuolisesti palvelutehtävissä lentoaseman kansainvälisessä ympäristössä? Tule meille ja kehity moniosaajaksi! Me airprolaiset olemme moniosaajien porukka, joka antaa palautetta, tarjoaa apua ja auttaa toisiaan kehittymään. Pyrimme positiivisuuteen ja hyvään asenteeseen. Meillä halu palvella on sydämen asia.

Tällä sivulla voit tutustua tarkemmin tehtäviimme ja toimintaamme lentokenttäympäristössä.

Matkustajapalveluja lentoasemalla

Palvelutehtäviä lentoasemien matkustajaterminaaleissa mm. turvatarkastuksissa, lentojen lähtöselvitystehtävissä ja porttitoiminnoissa. Näiden lisäksi voit toimia vuoropäällikkönä tai koordinaattorina ammattitaitosi kartuttua.

Turvatarkastajan työtehtävät edellyttävät virheetöntä värinäköä. 

Lähtöselvitystehtävissä on tarpeen olla kokemusta asiakaspalvelusta, hyvä kielitaito sekä järjestelmäosaamista.

Kuljetus- ja maapalveluja lentokenttäympäristössä

Palvelutehtäviä lentokoneiden kuormaus-, vastaanotto- ja lähetystehtävissä sekä logistiikan palvelutehtävissä eri puolilla lentokenttää. Voit toimia esimerkiksi kuormaustehtävissä, bussin- tai autonkuljettajana, esimiehenä tai koordinaattorina.

Linja-autonkuljettajiksi hakevilla on oltava D-ajokortti sekä voimassa oleva ammattikuljettajan pätevyys.

Matkustamopalveluja lennoilla

Airprolla työskennellään matkustamopalvelussa lentoemäntänä, purserina tai stuerttina osana lentomiehistöä. Matkustamohenkilöstön tehtävänä on huolehtia mm. asiakaspalvelusta sekä turvallisuudesta lennoilla. Matkustamohenkilökuntamme palvelee niin koti- kuin ulkomaisten tilaus- ja liikelentoyhtiöidemme lennoilla. Palvelemme tarpeen mukaan niin Helsingistä kuin Skandinaviasta lähtevillä lennoilla.

Hae töihin Airprolle

Tutustu avoimiin paikkoihimme tai jätä avoin hakemus.

Avoimet työpaikat

Mitä odotamme sinulta

Airprolla olemme aina palvelutehtävissä ja tiimityöskentely on tekemisemme arkea. Työympäristönä lentokenttä on liikkeessä kellon ympäri ja tuo työhösi jatkuvan virran uusia asiakaskohtaamisia. 

Koska työ voi olla vuorotyötä, työntekijöillämme tulee olla hyvä fyysinen ja psyykkinen työkyky. Edellytyksenä ovat myös hyvät vuorovaikutustaidot sekä positiivinen asenne. Lentokentän hektisessä työympäristössä paineensieto- sekä ongelmienratkaisukyky ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Edellytämme kaikilta hakijoiltamme vähintään 18 vuoden ikää sekä nuhteetonta taustaa. Kaikille työntekijöille tehdään suppea turvallisuustarkastus viranomaisen toimesta.

Asiakaspalveluhenkisyys on keskeistä työssämme. Asiakasyhtiömme arvostavat asiakaspalvelumme korkeaa tasoa, ja siksi edellytämme kaikilta työntekijöiltä sitoutuneisuutta hyvään asiakaspalveluun.


Kiinnostus uuden oppimiseen on sinulle luontaista. Kannustamme moniosaajuuteen ja vaihtelevaan työntekoon eri liiketoiminnoissamme.

Mitä voit odottaa meiltä

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme niin turvallisuus-, laatu- kuin palvelunäkökulmasta. Panostamme etenkin esimies- ja johtamistaitojen kehittämiseen, henkilöstön ammatilliseen koulutukseen, oikeudenmukaiseen palkitsemiseen, työturvallisuuteen ja työterveyshuoltoon.

Kehittymismahdollisuudet

Tarjoamme koko henkilöstöllemme säännöllisesti koulutuksia työtehtävien tarpeiden mukaan. Jokaisen Airprolaisen koulutus- ja kelpoisuustiedot kirjataan ylös koulutusrekisteriin.

Valtakunnallisuus

Airpro toimii Suomessa 16 lentokentällä, joten sinulla on mahdollisuus vaihtelevaan työhön ja työskentelyyn eri kentillä. Erilaiset toimipisteet ja työtehtävät lisäävät arkityön mielenkiintoisuutta.

Hyvä tiimihenki

Meille on tärkeää, että työntekijät viihtyvät työssään. Meillä on tutkitusti hyvä tiimihenki. Seuraamme työtyytyväisyyttä henkilöstökyselyillä säännöllisin väliajoin ja kehitämme Airprolaisuutta yhdessä.

Henkilöstöetuja

Tarjoamme kattavat työterveyspalvelut, liikunta- ja kulttuuriedun sekä henkilöstöalennuksia. Lisäksi meillä on jokaista työntekijää koskeva palkitsemisjärjestelmä.

Airprolla työskentelet alan parhaassa seurassa

Tuotamme kattavasti palveluja yli sadalle pääosin kansainväliselle yritysasiakkaalle. Näitä ovat lentoyhtiöt ja lentoasemat, matkanjärjestäjät, autovuokraamot sekä muut lentoasemilla toimivat palveluyritykset sekä tuhannet lentomatkustajat päivittäin.

Opiskelijoille

Airprolla pystymme sovittamaan opiskelun ja työssäkäynnin toimivaksi kokonaisuudeksi ja työllistämme paljon opiskelijoita. Tarjoamme harjoittelu- ja lopputyömahdollisuuksia monipuolisissa työtehtävissä lentoliikenteen parissa sekä asiantuntijuutta vaativissa työtehtävissä.


Harjoittelupaikkamme on suunnattu opiskelijoille, jotka haluavat suorittaa opintoihin kuuluvan työharjoittelun. Harjoittelujaksot ovat pääosin palkattomia. Haluamme antaa harjoittelijoillemme motivoivan ja innostavan kokemuksen, riittävän perehdytyksen ja ohjauksen sekä mielekkään tehtäväkokonaisuuden, joten valikoimme harjoittelijamme tarkkaan soveltuvuuden mukaan.

Harjoittelupaikat

Työharjoitteluhakemuksesi voit lähettää rekrytointiimme: rekry@airpro.fi. Kerro tarkkaan millaista harjoittelupaikkaa etsit, miltä paikkakunnalta sekä toivottu ajankohta. Olemme yhteydessä mikäli meillä on tarjota sinulle sopiva harjoittelupaikka.

TET- harjoittelijat
Tällä hetkellä emme voi ottaa vastaan työelämään tutustujia.

Oppilaitosyhteistyö

Teemme oppilaitosyhteistyötä ja käynnistämme haut puolivuosittain Helsinki-Vantaan matkustajapalveluiden työharjoittelupaikkoihin yhdessä oppilaitosten kanssa.

koululogot

Airpron työharjoittelussa Helsinki-Vantaalla - "On saanut nähdä, mitä tapahtuu kulissien takana"

       

Usein kysyttyä työpaikasta ja rekrytoinnista

Tarvitsenko jonkin pohjakoulutuksen, jotta pääsen Airprolle töihin?

Et tarvitse mitään pohjakoulutusta päästäksesi meille töihin. Koulutamme sinut työtehtävien vaatimusten mukaisesti. Tehtäväkohtaiset koulutukset kestävät muutamista päivistä pariin viikkoon ja koulutusjaksoa seuraa aina myös perehdytysjakso kyseisessä työtehtävässä.

Lentokentälle edellytetään nuhteetonta taustaa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kaikille lentokentän työntekijöille tehdään suppea turvallisuusselvitys viranomaisen toimesta. Turvallisuusselvityksen tekeminen voi kestää jopa useita viikkoja. Turvallisuusselvitys tehdään tarkistamalla henkilöä koskevat rekisteritiedot, ja pienetkin rikokset saattavat vaikuttaa turvallisuusselvityksen lopputulokseen. Airpro pidättää oikeuden evätä työllistyminen, mikäli turvallisuusselvitys hylätään.

Turvatarkastajien turvallisuusselvityksen on oltava valmis ennen peruskoulutuksen alkamista.

Olen ollut ulkomailla opiskelijavaihdossa vuoden. Vaikuttaako se rekrytointiin?

Jos olet asunut yhtäjaksoisesti EU-maissa viimeisen viiden vuoden aikana, tulee asumisen ajankohdat ilmoittaa rekrytointivaiheessa. Mikäli olet asunut EU-maiden ulkopuolella viimeisen viiden vuoden aikana, tulee turvallisuusselvitykset tilata kyseisistä maista. Edistät rekrytointiprosessia, kun pyydät tarvittavat asiakirjat hyvissä ajoin.

Olen epävarma kielitaidostani. Mitä kieliä minun tulee osata?

Lentoasema on hyvin kansainvälinen ympäristö. Edellytämme työntekijöiltämme sujuvaa suomen kielen taitoa sekä hyvää palveluenglantia. Sujuva ruotsin kielen taito on eduksi matkustamohenkilökunnalla, sillä he työskentelevät usein skandinaavimiehistön kanssa lennoilla. Myös muu kielitaito, kuten esimerkiksi venäjän tai kiinan kielen taito, katsotaan hakijalle eduksi.

Kuinka rekrytointiprosessi etenee?

Jätettyäsi hakulomakkeesi onnistuneesti antaa järjestelmämme siitä tiedon automaattisesti. Hakemukset käsiteltyämme otamme henkilökohtaisesti yhteyttä haastatteluun kutsuttaviin viimeistään heti hakuajan päättymisen jälkeen.

Kuinka palkka muodostuu?

Eri työtehtävissämme ja yksiköissämme noudatetaan eri työehtosopimuksia, joiden perusteella palkka muodostuu. Useimmissa työehtosopimuksissa on käytössä vaativuusluokkiin perustuva palkkataulukko, ja peruspalkan lisäksi merkittävän osan ansioista muodostavat erilaiset haittatyökorvaukset, kuten ilta-, yö- ja viikonloppulisät.

Miten työvuorot rakentuvat ja kuinka aikaisin työvuoro voi alkaa?

Lentoliikenne ei koskaan nuku, ja esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasema on auki 24 tuntia vuorokaudessa viikonpäivästä riippumatta. Työvuorot rakentuvat lentoliikenteen aikataulujen mukaisesti ja alkavat usein jopa aamuyöstä. Myös myöhäiset iltavuorot ovat yleisiä. Lentoliikenne on hiljaisempaa yöaikaan, jolloin työntekijöiden tarve on vähäisempi. Työvuorojen pituus vaihtelee 4 tunnista 12 tuntiin.

Millaisia etenemismahdollisuuksia Airpro tarjoaa?

Kun ammattitaitosi vahvistuu, sinulla on mahdollisuus hakea eri työtehtäviä organisaatiomme sisällä. Laaja palveluketjumme mahdollistaa verkostoasemilla myös sen, että voit työskennellä työvuorosi aikana useammissa työtehtävissä. Airpro vastaa siitä, että saat tarvittavan koulutuksen, perehdytyksen ja pätevyyden uusiin työtehtäviin. Tarjoamme etenemismahdollisuuksia säännöllisesti, ja moni airprolainen onkin edennyt perustehtävistä esimerkiksi esimieheksi tai siirtynyt hallinnon työtehtäviin.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on työn hakemiseen liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteydessä rekrytointiimme: rekry@airpro.fi. Tervetuloa tiimiimme lentoliikenteen palveluihin!