Airpron uusi työvaatemallisto - vastuullisempi ja ajattomampi

5.6.2023

Touchpointin suunnittelemat Airpron asiakaspalvelutehtävissä toimivien työntekijöiden uudet, upeat työvaatteet on otettu käyttöön juhlallisin menoin Helsinki-Vantaalla. Ensimmäisenä uuteen työvaatemallistoon saavat pukeutua Helsinki-Vantaalla työskentelevät turvatarkastus- ja matkustajapalveluissa työskentelevät esihenkilöt, työnjohto ja kouluttajat.

 

Klassiset ratkaisut kannattavat, trendejä tulee ja menee

Uuden työvaatemalliston tärkein ominaisuus on sen ajattomuus. Yksinkertaisen tyylikäs mallisto soveltuu hienosti lentoasemiemme kansainväliseen ympäristöön,  ja se on suunniteltu kaikkia airprolaisia kuunnellen.

 

Vastuullisuus matkassa mukana

Olemme päässeet osaksi kiertotalouden uusimpia innovaatioita uusiokäyttämällä tai kierrättämällä käytöstä poistetut työvaatteemme. Loppuun kuluneet vaatteet ja osan lentokonekuormauksessa käytetyistä poistovaatteista kierrätämme uudeksi tekstiilikuiduksi Resterissä, Pohjois-Euroopan ensimmäisessä poistotekstiiliä laajamittaisesti kierrätyskuiduksi jalostavassa kiertotalouslaitoksessa. Vastuullisuuden osatekijöinä mallistossa kierrätyksen lisäksi ovat esimerkiksi materiaalin korkea laatu, oikean kokoinen työasu sekä työvaatteiden säännöllinen huolto ja pesu.

Mitä kauemmin tekstiili säilyy käytettävänä ja kierrossa, sitä vähemmän siitä syntyy päästöjä. Olemme ylpeitä työasujemme vastuullisuudesta ja korkeasta laadusta, joka on tyystin päinvastainen maailmassa vellovalle kertakäyttöiselle vaateteollisuudelle: pikamuotitoimijat valmistavat n. 100 miljardia uutta vaatetta joka vuosi, käytännössä 13 vaatetta jokaiselle maailman ihmiselle per vuosi. Vaatteita käytetään kesimäärin seitsemän kertaa, jonka jälkeen ne heitetään pois. Työvaatteemme sen sijaan tulevat sekä tyylinsä että laatunsa ansiosta kestämään vuosia kovassa käytössä.

 

Uusien työvaatteidemme materiaaleja

Kierrätetty polyesteri

Polyesteri on öljypohjainen synteettinen kuitu, joka jalostetaan raakaöljystä. Suosimme aina kierrätettyä polyesteriä neitseellisen polyesterin sijaan, jotta säästäisimme päästöjä ja edistäisimme kiertotaloutta.

Kierrätetty puuvilla

Kierrätetty puuvilla tehdään jo kankaaksi valmistetusta ylijäämäpuuvillasta tai käytöstä poistetuista puuvillavaatteista uudelleen kuiduttamalla.

Selluloosamuuntokuidut

Selluloosamuuntokuiduiksi kutsutaan tekokuituja, joiden raaka-aineena toimii selluloosa (esim. Tencel ja Lyocell). Tällaiset tekstiilikuidut ovat tulevaisuudessa hyvä vaihtoehto puuvillan rinnalle tai jopa sen korvaajaksi tekstiileissä.

Lue myös muita artikkeleita