Avoimet työpaikat lentokentällä

 

Kiinnostaako ura ilmailualalla?

Lue lisää avoimista työmahdollisuuksistamme ja lähetä hakemuksesi. Uusi urasi Helsingin tai Oulun lentoasemalla voi olla lähempänä kuin koskaan.

Welcome on Board!

 

Avoimet työpaikat

Usein kysyttyä työpaikasta ja rekrytoinnista

Tarvitsenko jonkin pohjakoulutuksen, jotta pääsen Airprolle töihin?

Et tarvitse mitään pohjakoulutusta päästäksesi meille töihin. Koulutamme sinut työtehtävien vaatimusten mukaisesti. Tehtäväkohtaiset koulutukset kestävät muutamista päivistä pariin viikkoon, ja koulutusjaksoa seuraa aina myös perehdytysjakso kyseisessä työtehtävässä.

Lentokentälle edellytetään nuhteetonta taustaa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kaikille lentokentän työntekijöille tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys viranomaisen toimesta. Turvallisuusselvityksen tekeminen voi kestää jopa useita viikkoja. Turvallisuusselvitys tehdään tarkistamalla henkilöä koskevat rekisteritiedot, ja pienetkin rikokset saattavat vaikuttaa turvallisuusselvityksen lopputulokseen. Airpro pidättää oikeuden evätä työllistyminen, mikäli turvallisuusselvitys hylätään.

Turvatarkastajien turvallisuusselvityksen on oltava valmis ennen peruskoulutuksen alkamista.

Olen ollut ulkomailla opiskelijavaihdossa vuoden. Vaikuttaako se rekrytointiin?

Jos olet asunut yhtäjaksoisesti EU-maissa viimeisen viiden vuoden aikana, asumisen ajankohdat tulee ilmoittaa rekrytointivaiheessa. Mikäli olet asunut EU-maiden ulkopuolella viimeisen viiden vuoden aikana, turvallisuusselvitykset tulee tilata kyseisistä maista. Edistät rekrytointiprosessia, kun pyydät tarvittavat asiakirjat hyvissä ajoin.

Olen epävarma kielitaidostani. Mitä kieliä minun tulee osata?

Lentoasema on hyvin kansainvälinen ympäristö. Edellytämme työntekijöiltämme suomen kielen taitoa sekä palveluenglantia. Sujuva ruotsin kielen taito on eduksi matkustamohenkilökunnalla, sillä he työskentelevät usein lennoilla skandinaavimiehistön kanssa. Myös muu kielitaito katsotaan hakijalle eduksi.

Kuinka rekrytointiprosessi etenee?

Jätettyäsi hakulomakkeesi onnistuneesti järjestelmämme antaa siitä tiedon automaattisesti. Hakemukset käsiteltyämme otamme henkilökohtaisesti yhteyttä haastatteluun kutsuttaviin viimeistään heti hakuajan päättymisen jälkeen.

Kuinka palkka muodostuu?

Eri työtehtävissämme ja yksiköissämme noudatetaan eri työehtosopimuksia, joiden perusteella palkka määräytyy. Useimmissa työehtosopimuksissa on käytössä vaativuusluokkiin perustuva palkkataulukko, ja peruspalkan lisäksi merkittävän osan ansioista muodostavat erilaiset haittatyökorvaukset, kuten ilta-, yö- ja viikonloppulisät.

Millaisia työvuorot ovat?

Lentoliikenne ei koskaan nuku, ja esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasema on auki 24 tuntia vuorokaudessa viikonpäivästä riippumatta. Työvuorot määräytyvät lentoliikenteen aikataulujen mukaisesti ja alkavat usein jopa aamuyöstä. Myös myöhäiset iltavuorot ovat yleisiä. Lentoliikenne on hiljaisempaa yöaikaan, jolloin työntekijöiden tarve on vähäisempi. Työvuorojen pituus vaihtelee neljästä tunnista 12 tuntiin.

Millaisia etenemismahdollisuuksia Airpro tarjoaa?

Kun ammattitaitosi vahvistuu, sinulla on mahdollisuus hakea eri työtehtäviä yrityksessämme. Laaja palveluketjumme mahdollistaa verkostoasemilla myös sen, että voit työskennellä työvuorosi aikana useammissa työtehtävissä. Airpro vastaa siitä, että saat tarvittavan koulutuksen, perehdytyksen ja pätevyyden uusiin työtehtäviin. Yrityksessämme on tarjolla useita etenemismahdollisuuksia, ja moni airprolainen onkin edennyt perustehtävistä esimerkiksi esimieheksi tai siirtynyt hallinnon työtehtäviin.

Opiskelijoille

Tarjoamme kokoaikaisten vakituisten työsopimusten lisäksi myös osa-aikaisia työsopimuksia, jotka sopivat opiskelijoille.

Tarjoamme myös harjoittelumahdollisuuksia monipuolisissa työtehtävissä lentoliikenteen parissa. Harjoittelupaikkamme on suunnattu opiskelijoille, joiden opintoihin kuuluu pakollinen työharjoittelu. Harjoittelujaksot ovat pääosin palkattomia.

Haluamme antaa harjoittelijoillemme motivoivan ja innostavan kokemuksen, riittävän perehdytyksen ja ohjauksen sekä mielekkään tehtäväkokonaisuuden.

Harjoittelupaikat

Työharjoitteluhakemuksesi voit lähettää osoitteeseen rekry@airpro.fi hakiessasi työharjoitteluun tai TET-harjoitteluun. Kerro tarkkaan, millaista harjoittelupaikkaa etsit, miltä paikkakunnalta sekä toivottu ajankohta. Olemme yhteydessä, mikäli meillä on tarjota sinulle sopiva harjoittelupaikka.

Oppilaitosyhteistyö

Tarjoamme työharjoittelumahdollisuuksia Helsinki-Vantaan matkustajapalveluissa yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

koululogot

 

       

Mahdollistamme vihreämpää ilmailua

Me Airprossa haluamme panostaa sujuvan lentoliikenteen mahdollistamiseen vihreämmin. Investoimme mm. päästöttömään maahuolintakalustoon, ja kierrätämme työasumme uudeksi tekstiilikuiduksi. Tutustu ympäristöä huomioivaan toimintaamme:

Airpron uudet jäänpoistoautot ilahduttavat – esittelevät viskareiden taidetta lentomatkustajille

Airpron työvaatteet mukana tekstiilien suljetussa kierrossa

MTV Uutiset: Helsinki-Vantaalla tehtiin tänään ensimmäinen lentokoneen päästötön kääntö: "Upeaa, että teemme jotain tulevaisuuden eteen"

Ota yhteyttä

Jos sinulla on työn hakemiseen liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteydessä rekrytointiimme: rekry@airpro.fi. Tervetuloa tiimiimme lentoliikenteen palveluihin!