Lapset piirsivät jäänpoistoautoihin ympäristöystävällisemmän ilmailun puolesta

14.11.2022

Airpro on tuonut Helsinki-Vantaan pohjoismaiden ensimmäiseksi vihreämpää jäänpoistoa tarjoavaksi lentokentäksi investoimalla neljään päästöttömään jäänpoistoautoon. Nämä sähköllä toimivat jäänpoistoautot on kuvitettu lasten piirroksilla erottumaan selvästi lentoaseman muusta kalustosta, ja niillä on tarkoitus herättää huomiota ympäristöystävällisemmän ilmailun puolesta.

”Sen lisäksi, että mahdollistamme osaltamme vihreämmän ilmailun onnistumista maanpinnalla, haluamme myös käydä laajempaa keskustelua yhdessä alan toimijoiden kanssa. Haluamme herättää ajatuksia siitä, miten voimme jokainen osaltamme edistää, ja erityisesti, miten yhdessä voimme viedä alaa ympäristöystävällisemmäksi intensiivisemmin,” kertoo Airpron kehitys- ja viestintäjohtaja Hanni Marin.

Sähköistä maahuolintakalustoa käyttämällä säästetään luontoa yhtä suurelta määrältä päästöjä lentokoneen käännön aikana, kuin yhden henkilön lentomatkasta aiheutuu välillä Helsinki-Enontekiö, n. 173 kg Co2. Lentokoneen kääntö tarkoittaa saapuvan lentokoneen valmistelua jälleen lähteväksi niin, että kone viettää mahdollisimman vähän aikaa maassa. Airpro kääntää noin 400 konetta Helsinki-Vantaalla vain viikon kuluessa. Suurin osa näiden lentojen matkustajista pääsee matkaan nollapäästöisen maahuolintakaluston saattelemana.

Airpron vieraana oli 40 eskarilaista perjantaina 11.11.2022 Lasten oikeuksien viikon etko-tunnelmissa. Lapset pääsivät kiertojelulle lentoasemalle ja katsomaan ensi kertaa Airprolle kuvittamiaan jäänpoistoautoja. He saivat käydä kokeilemassa, miltä tuntuu istua jäänpoistoauton ohjaamossa ja nähdä, miten autoja käytetään.

Eskarilaiset ovat päiväkoti-ikäisinä piirtäneet Airprolle aiheesta ympäristöystävällinen ilmailu, ja näillä Vihreälippu-päiväkotien lasten piirroksilla on kuvitettu Airpron neljä uutta sähkökäyttöistä jäänpoistoautoa.

Keskusteluun tehokkaammasta siirtymisestä vihreämpään ilmailuun voi osallistua sosiaalisessa mediassa käyttämällä aihetunnistetta #greenergeneration.

Lue myös muita artikkeleita